Wiosenna sałatka

Wiosnę czuć w powietrzu coraz mocniej, promienie słońca są cieplejsze, coraz dłużej trwa dzień. Wzrasta nasz apetyt na życie. Coraz częściej mamy ochotę na coś lekkiego, dlatego coraz częściej na naszym stole gości nasza ulubiona sałatka. Prosta ale zdrowa i mega sycąca.

Dzielimy się przepisem!

Skladniki i wykonanie porcji dla 1 osoby
Garść sałaty lodowej
Garść świeżego szpinaku
Garść roszponki
Dla leniuszków po prostu mix sałat
1 surowa marchewka pocięta zwykłą obieraczką
Garść kiełków słonecznika
ogórek i/lub pomidorki koktajlowe wedle uznania
pół awocado
pół małej czerwonej cebulki lub dymki
Pierś z kurczaka drobno siekana, wcześniej zamarynowana w oleju rzepakowym i ulubionych przyprawach podsmażona na złoto
Garść orzeszków piniowych
Garść ziaren słonecznika (czasem je prażymy ale nie jest to konieczne)
Czasami dodajemy jeszcze ziaren sezamu.

idth = 300; google_ad_height = 250; google_ad_format = '300x250'; google_ad_type = 'image'; google_ad_channel ='AdSense Default'; google_color_border = 'B0C9EB'; google_color_link = '164675'; google_color_bg = 'FFFFFF'; google_color_text = '333333'; google_color_url = '2666F5'; google_ui_features = 'rc:0'; //-->

Ja polewam to wszystko olejem lnianym i tyle mi wystarczy.
Daniel dodaje do tego wszystkiego mozzarellę lub ser halloumi i sos sezamowy.
I gotowe 🙂

Smacznego!

Leave a Reply